Blockbuster!Pausahaan liner gawé bareng sareng konsorsium pikeun ngarebut pamilik kapal panggedéna di dunya pikeun $ 10.9 milyar.

Atlas Corp., perusahaan induk Seaspan, perusahaan penyewaan kapal kontainer panggedéna di dunya, nembé dibéjakeun.Nampi tawaran tunai $10.9 milyar ti Poseidon Acquisition Corp.

1

konsorsium diwangun ku parusahaan pengiriman barang Jepang ONE, lulugu Atlas David L. Sokol, sababaraha subsidiaries of Fairfax Financial Holdings sarta sababaraha subsidiaries tina kulawarga Washington, Geus lila diusahakeun mésér Atlas Corp pa $ 14,45 dibagikeun a.Equity sésana.

Dina bulan Séptember, tawaran naékkeun ka $15.50 per saham, sareng dua pihak ayeuna parantos sapuk kana harga éta.

Akuisisi éta mangrupikeun tawaran pangambilalihan "nyokot-pribadi" sareng Atlas Corp bakal réngsé.Bakal delisted ti Bursa Saham New York.

Transaksi diperkirakeun ditutup dina satengah munggaran 2023, tunduk kana persetujuan Poseidon sareng panyekel afiliasina tina saham biasa Atlas sareng kaayaan nutup anu tangtu (kalebet persetujuan pangaturan sareng persetujuan pihak katilu).

Sokol, Fairfax Financial Holdings sareng Kulawarga Washington babarengan gaduh sakitar 68 persén saham umum Atlas anu luar biasa.

"Atlas geus ngembangkeun partnerships strategis jangka panjang sarta model bisnis differentiated pikeun posisi parusahaan keur pertumbuhan sustainable sarta kualitas luhur," ceuk Bing Chen, Présidén jeung CEO Atlas Corp.

"Nalika urang ningali lintasan industri, kami yakin yén salaku perusahaan swasta, urang bakal ngagaduhan kalenturan kauangan, operasional sareng strategis yén grup pamilik sareng investor ieu bakal ngaktifkeun Atlas, karyawan sareng konsumén urang pikeun ngaksés kasempetan anu langkung ageung. ."

Ngeunaan Atlas Corp:

Dina bulan Nopémber 2019 Seaspan Corporation ngumumkeun reorganisasi sareng ngawangun Atlas Corp.

Atlas mangrupikeun manajer aset global anu béda-béda kusabab éta mangrupikeun pamilik kelas sareng operator anu fokus kana alokasi modal anu disiplin pikeun nyiptakeun nilai pemegang saham anu sustainable.Tujuanana nyaéta pikeun ngahontal pulangan jangka panjang, disaluyukeun résiko dina aset infrastruktur kualitas luhur dina séktor maritim, séktor énergi sareng séktor infrastruktur nangtung sanés.

Atlas Corp. owns Seaspan, pausahaan chartering kapal wadahna panggedena di dunya, jeung APR Energy, hiji pausahaan pembangkit listrik;

2

Nepi ka 31 Désémber 2021, Seaspan ngatur 134 kapal kontainer kalayan total kapasitas leuwih ti 1,1 juta TEUs;Ayeuna aya 67 kapal dina konstruksi, ngaronjatkeun total kapasitas ka leuwih ti 1,95 juta TEU dina dasar dikirimkeun pinuh.Armada Seaspan ngagaduhan umur rata-rata 8,2 taun sareng rata-rata sésa sewaan 4,6 taun.

APR mangrupikeun pamilik armada sareng operator turbin gas sélulér panggedéna di dunya, nyayogikeun solusi listrik ka para nasabah, kalebet korporasi utama sareng utilitas anu dibiayaan pamaréntah.APR mangrupikeun pamimpin global dina kelas asetna, nyayogikeun platform terpadu pinuh pikeun nyéwa sareng ngoperasikeun armada kendaraanna kalayan langkung ti 450 karyawan sadunya sareng ngoperasikeun salapan pembangkit listrik di lima nagara kalayan kapasitas dipasang sakitar 900 megawatt.

Tumbu Produk lianna:https://www.epolar-logistics.com/products/


waktos pos: Nov-04-2022